Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den,
chtěl bych místní požádat o radu, řeším změnu plynového kotle současný Protherm Gepard 23 MTV 8,5-23,3 kW (provoz jen na topení) uvažuji nad Protherm Gepard Condens 12 MKO 4,3-12,7 kW vs Panther Conens 15 KKO-CS/1 2,7-16,4 kW tepelné ztráty bytu jsou aktuálně 2,5 kW
Co se týká poruchovosti, nemám za 8let provozu se současným kotlem žádný problém. Vyplatí se investovat do Pantheru při rozdílu 8.000,- Kč oproti současnému kotli mají min o 20% vyšší účinnost a když zohledním ceny plynu, které nás čekají tak jsem se dopočítal, že bych Panther měl zaplacený za 2,5 roku rovozu.
Pro jaký kotel a případně proč bych měl rozhodnout? Protherm řeším i s ohledem na odkouření a regulátor, který můžu využít.
Za měsíc budu realizovat plánovanou rekonstrukci rozvodu topění kterou jsem řešil v jiném vlákně, kde jsem při jiných cenách přemýšlel na el kotlem, ale to teď není vůbce téma :-)
https://forum.tzb-info.cz/145403-rozvod-…
Děkuji za radu
12 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení