Zdravím,
stavím si malou difůsně uzavřenou dřevostavbu. S důležitostí parotěsnosti dřevostavby jsem již seznámen a snažím se dbát na správné postupy. Nicméně na jižní straně domu, když je venku tepleji než uvnitř, dochází na parotěsné fólii ke kondenzaci z vnitřní strany, tedy na straně kde je izolace. Dřevostavba je typu crawl space, tedy mám nosnou konstrukci podlahy z KVH trámů. Celý průřez stěnou bude (z vnější strany): zděná fasáda, polystyren 100 mm, OSB, KVH 120 mm s výplní minerální vaty, parotěsná fólie, předstěna 40 mm, SDK. V tuto chvíli mám pouze OSB, nosné trámy KVH 120mm, par. fólie. Chci dávat SDK a také se chci vyvarovat budoucí chyby, kdyby ke kondenzaci docházelo. Parotěsnou fólii ještě nemám přilepenou k podlahové parotěsné fólii od podlahového topení (infra fólie). Myslíte, že když bude dodělané vnější zateplení polystyrenem s fasádou a když fólii budu mít již nalepenou ke spodní fólii, ke kondenzaci nebude docházet?
Děkuji mnohokrát za odpovědi, v předchozích diskuzích jsem toto téma nemohl najít
16 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení