Podlahovka a radiátory při teplém podzimu

Rubriky:

Reklama
VJ V J @v.j před více než rokem17.10.2022 23:09:24
Podlahovka a radiátory při teplém podzimu

Zdravím, mám otázku (položenou ženským jazykem,takže se omlouvám za neodbornost) ke kombinaci podlahovky v přízemí a radiátorů v podkroví a toho,jak topit,když je venku takhle teplé podzimní počasí. Bydlíme od ledna a pořád bojujeme s nastavením. Máme rekonstruovaný dům,zateplený 12 cm vaty, izolovaný odspoda asi 17 cm EPS a ve střeše 21 cm vaty. Termostat na kondenzační plynový kotel s ekvitermem je v přízemí v místnosti s podlahovkou,nastaven na 23 stupňů přes den,v noci od 22 do 5 hodin na 22 stupňů. Termostatická hlavice u rozvaděče podlahového topení pouští do okruhů vodu 30 stupňů,povrchová teplota podlahy je asi 25 (podle konkrétního povrch-koberec,vinyl,dlažba). Když je venku větší zima,termostat ráno sepne,topí celé dopoledne, tedy natopí i litinové radiátory v patře a v celém domě je potom po zbytek dne příjemně. Ale v tomto počasí (říjen venku 18 stupňů)termostat nesepne třeba 2 dny v kuse,podlahovka teplotu drží,dole je příjemně,ale nahoře se vlastně vůbec netopí a je tam zima. Dá se to vůbec automaticky uregulovat,když máme vše na jednom okruhu a jednom termostatu,nebo jsem odsouzená několikrát denně jít a na termostatu přidat teplotu manuálně,aby kotel vůbec sepnul a radiátory zahřál? Manželovi zima nevadí,takže ho nic netlačí to řešit,jenže my s dětmi bychom nějaký tepelný komfort chtěli a nechceme si nahoře v dětském pokojíčku hrát ve svetru a nebo pořád běhat k termostatu a “zatápět si”. Díky předem za rady a tipy,jak toto řešit.

(Kotel Junkers ZSB 24-1 DE (topi prizemi 100 m2,podkrovi 100m2 a bojler 120 l) termostat Bosch cw100)

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

50 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.