Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den, mám podlahové topení ve dvoupodlažním R.D. V přízemí je okruh s oběhovým čerpadlem a funguje správně. V 2 NP je stejné zapojení, ale teplou vodu to čerpá z přízemí jen pokud jsou otevřené téměř všechny regulační ventily například 4-5 místností. Pokud otevřu například pouze 2 ventily, tak se teplá voda do 2NP vůbec nedostane.
Podezřívám funkci směšovacího ventilu a něco s tlaky.. Našel jsem spousty teorie ohledně směšovacích ventilů, ale moc tomu nerozumím a prakticky už vůbec nevím co s tím. Tlak systému na to nemám vliv - děje se to při 1 i 2.5 baru dole u EN. Může jít o nevhodně dimenzovaný ventil?
Představuji si to tak, že voda se točí jenom v okruhu topení 2NP protože je ventil netěsný ve studené větvi, a tak při malém průtoku již nemá sílu nasát teplou vodu z přízemí. Dává to trochu smysl? Děkuji
Ano pro demonstraci jsem schválně použil čerpalo Alpha1 L 25-40, toto čerpadlo má pan Vávra ve své otopné soustavě.…
před 2 roky
Směšovače s trojcestným ventilem jsou určeny pro kombinaci s AN nebo HDTV. Ty fungují jako hydraulický zkrat. Jenže to…
před 2 roky
Bohužel, jak je vidět v řadě diskuzí i zde na TZB, tak zřejmě řada projektantů nechápe ani základní určení a pak to…
před 2 roky
91 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení