Směšovací ventil při malém průtoku

Rubriky:

Reklama
TV Tomáš Vávra @tomas.vavra925 před více než rokem17.10.2022 23:44:43
Směšovací ventil při malém průtoku

Dobrý den, mám podlahové topení ve dvoupodlažním R.D. V přízemí je okruh s oběhovým čerpadlem a funguje správně. V 2 NP je stejné zapojení, ale teplou vodu to čerpá z přízemí jen pokud jsou otevřené téměř všechny regulační ventily například 4-5 místností. Pokud otevřu například pouze 2 ventily, tak se teplá voda do 2NP vůbec nedostane.

Podezřívám funkci směšovacího ventilu a něco s tlaky.. Našel jsem spousty teorie ohledně směšovacích ventilů, ale moc tomu nerozumím a prakticky už vůbec nevím co s tím. Tlak systému na to nemám vliv - děje se to při 1 i 2.5 baru dole u EN. Může jít o nevhodně dimenzovaný ventil?
Představuji si to tak, že voda se točí jenom v okruhu topení 2NP protože je ventil netěsný ve studené větvi, a tak při malém průtoku již nemá sílu nasát teplou vodu z přízemí. Dává to trochu smysl? Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

91 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.