Regulace podlahovky vypínáním oběhového čerpadla?Dobrý den, máme dům kde je v největším pokoji (obývák s kuchyní) podlahové topení a v ostatních pokojích jsou radiátory. Potřeboval bych nějak automaticky tu podlahovku regulovat, protože dochází k situaci, že pokoj s podlahovkou je přetopený a ostatní nedotopené. U té podlahovky je nějaký mísící rozdělovač Ivar Dual, který má své oběhové čerpadlo. V podstatě mám dvě možnosti jak to regulovat, buď ručně uzavírat okruh, a nebo tam dát servopohon a ten okruh uzavírat elektronicky. Napadla mě ještě jedna možnost. Jelikož má ta podlahovka svoje oběhové čerpadlo, napadlo mě, řídit právě toto čerpadlo podle teploty v místnosti nějakým čidlem...například v místnosti 23 stupňů - vypni čerpadlo, teplota klesne pod 21 - zapni čerpadlo. Říkám si, že jelikož jde o jeden okruh, tak je jedno jestli průtok zavřu servopohonem, nebo průtok přeruším tím, že čerpadlo vypne. Řídil bych to prvky chytré domácnosti - teplotní čidlo + smart zásuvka, nějakou inteligenci nad tím by dělal Apple Homekit. Co myslíte, bude takto regulovaná podlahovka nějak rozumně fungovat? Vyznám se v té části elektroniky, ale topenář jsem začátečník :-) Díky za postřehy