Regulace podlahovky vypínáním oběhového čerpadla?

Rubriky:

Reklama
LB Lukáš Bíca @lukas.bica před více než rokem24.10.2022 22:08:15
Regulace podlahovky vypínáním oběhového čerpadla?

Dobrý den, máme dům kde je v největším pokoji (obývák s kuchyní) podlahové topení a v ostatních pokojích jsou radiátory. Potřeboval bych nějak automaticky tu podlahovku regulovat, protože dochází k situaci, že pokoj s podlahovkou je přetopený a ostatní nedotopené. U té podlahovky je nějaký mísící rozdělovač Ivar Dual, který má své oběhové čerpadlo. V podstatě mám dvě možnosti jak to regulovat, buď ručně uzavírat okruh, a nebo tam dát servopohon a ten okruh uzavírat elektronicky. Napadla mě ještě jedna možnost. Jelikož má ta podlahovka svoje oběhové čerpadlo, napadlo mě, řídit právě toto čerpadlo podle teploty v místnosti nějakým čidlem...například v místnosti 23 stupňů - vypni čerpadlo, teplota klesne pod 21 - zapni čerpadlo. Říkám si, že jelikož jde o jeden okruh, tak je jedno jestli průtok zavřu servopohonem, nebo průtok přeruším tím, že čerpadlo vypne. Řídil bych to prvky chytré domácnosti - teplotní čidlo + smart zásuvka, nějakou inteligenci nad tím by dělal Apple Homekit. Co myslíte, bude takto regulovaná podlahovka nějak rozumně fungovat? Vyznám se v té části elektroniky, ale topenář jsem začátečník :-) Díky za postřehy

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.