Přechod nad pozednicí - interiér x exteriér

Rubriky:

Reklama
JF Jan Forejt @jan.forejt před více než rokem06.11.2022 17:07:09
Přechod nad pozednicí - interiér x exteriér

Dobrý den, rekonstruujeme cca 100let starý dům, máme již hotovou novou střechu. V plánu je z vnější strany zateplení polystyrenem 16cm. Vodorovné podbití střechy nemáme v plánu. V interiéru dáme mezi krokve 14cm vaty + pod krokve ještě 16 cm. Moje otázka je taková, jak se řeší přechod vaty na polystyren? Tipuji, že když se vše dělá najednou, není potřeba vatu nijak uzavírat, nicméně chtěli bychom zateplit střechu co nejdříve a fasádu plánujeme na léto 2023. Nerad bych, aby vata pobírala zbytečnou vlhkost/lákala kuny z okolí. Dá se to vyřešit např. nalepením 5cm širokého polystyrenu na pozednici? Pozednice zabírá téměř celou šířku stěny na které leží, proto není možno případný polystyren přichytit jinak. Plus to samé v rámci štítu domu, tam není pozednice, nicméně je tam podobná mezera mezi zdí a podbitím. V příloze fotografie plus nákres. Děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.