Vyhledávání
Naše další weby
Zdravím, prosím o zkušenost s vytápěním krbu + tepelného čerpadla. V rodinném domě (přízemní bungalov) mám jak krb (bez výměníku), tak podlahové vytápění s tepelným čerpadlem. Myslel jsem si, že když snížím teplotu v místnosti z 22 na 20 a budu vytápět krbem, tak ušetřím. Ale není tomu tak. Respektive úspora není taková, aby se vyplatila. Krb vytopí místnosti tak na cca 21-24 stupňů. Dům je novostavba a kvalitně zateplen. Avšak při měření spotřeby jsem na tom +- stejně. Napadá mě, zda když topím krbem, tak i přesto se že je v místnosti 21-24 stupňů (záleží na vzdálenosti od krbu) podlaha prochladne a energie vydaná na její prohřev je přibližně stejná, jako energie uspořená. Máte někdo podobné zkušenosti? Nebo dělám něco špatně? Děkuji DR
Vypínat topení v době, kdy topíte krbem nemá význam. Jednoduše si pár dnů zapisujte spotřebu a třeba střídejte jeden…
před rokem
Také asi záleží, jakou teplotu regulujete - jestli místnosti nebo topné vody. Já udržuji konstantní teplotu podlahy (…
před rokem
Já to třeba dělám tak, že vytápím TČ dům na 20°-22° a při větších zimách občas navečer hodím do krbu 2 polínka, abych…
před rokem
10 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení