Krb + TČ - žádná úspora

Rubriky:

Reklama
DR Daniel Richter @daniel.richter701 před více než rokem17.12.2022 08:37:59
Krb + TČ - žádná úspora

Zdravím, prosím o zkušenost s vytápěním krbu + tepelného čerpadla. V rodinném domě (přízemní bungalov) mám jak krb (bez výměníku), tak podlahové vytápění s tepelným čerpadlem. Myslel jsem si, že když snížím teplotu v místnosti z 22 na 20 a budu vytápět krbem, tak ušetřím. Ale není tomu tak. Respektive úspora není taková, aby se vyplatila. Krb vytopí místnosti tak na cca 21-24 stupňů. Dům je novostavba a kvalitně zateplen. Avšak při měření spotřeby jsem na tom +- stejně. Napadá mě, zda když topím krbem, tak i přesto se že je v místnosti 21-24 stupňů (záleží na vzdálenosti od krbu) podlaha prochladne a energie vydaná na její prohřev je přibližně stejná, jako energie uspořená. Máte někdo podobné zkušenosti? Nebo dělám něco špatně? Děkuji DR

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.