Dodatečné povolení krbových kamen během výstavby RD

Rubriky:

Reklama
MD Martin Dufek @martin.d1 před více než rokem22.02.2023 10:45:52
Dodatečné povolení krbových kamen během výstavby RD

Dobrý den,

letos začínám stavbu RD vytápěného tepelným čerpadlem se zemním vrtem, akorát probíhá stavební řízení, a v projektu je pouze tento zdroj vytápění. Architektka mě přesvědčila, že by bylo fajn mít uvnitř objektu ještě krbová kamna, která by sloužila jako jako něco, na co se budu rád koukat a případně i jako záložní zdroj tepla, v případě dlouhodobého výpadku elektřiny.

Můj dotaz je k povolení takovéhoto nového zdroje tepla. Nevím, zda je správně nazývat druhým (záložním) zdrojem tepla nebo prostě jen krbová kamna. Bude jistě potřeba povolit i komín, který v nynějším stavebním řízení také není. V tuto chvíli určitě nechci zasahovat do probíhajícího stavebního řízení a čekám na stavební povolení. Má s tímto prosím někdo zkušenost? Mám zažádat v průběhu stavby, tzn. změna stavby před dokončením, nebo až dodatečně po stavbě? Nutno také zmínit, že vedle mám paní sousedku, která nesouhlasí s moji výstavbou a už v územní řízení mi dělala velké problémy - došlo to až na Krajský úřad (bylo zvlášť územko a teď stavebko). Jaké prosím mohou nastat komplikace, nebo jestli mi paní sousedka může úplně "shodit" povolení, třeba kvůli komínu a novému možnému zdroji spalin?!

Předem děkuji za pomoc, Martin

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.