Dobrý den.
Mám rodinný dům, po zateplení podle štítku tepelná ztráta 8 kW, celková roční spotřeba 3 t peletek (topení + TUV)
Kotel Atmos DC18S s hořákem na pelety, 1000 akumulace, všude podlahové topení, TUV výměníkem v Akunádobě.
Podlahové topení se podařilo postavit tak, že ani v -10°C není potřeba topit vodou nad 27°C..
Chtěl bych si pořídit FVE a tepelné čerpadlo. Mám otázky:
- pro vytápění mi stačí extrémně nízká teplota topné vody. Je možné/vhodné pořídit nějaké tepelné čerpadlo vzduch-voda které je nějakým způsobem vhodnější pro takto nízké teploty?
- jaký výkon TČ zvolit? Nepotřebuji nutně pokrýt celoroční výrobu tepla, ale co spíše snížit spotřebu peletek. Uvažuju o TČ s nominálním výkonem 4-5 kW, které by teoreticky mělo pokrýt 80 % potřeby tepla.
- jak na výrobu TUV v letních měsících?
Díky za vaše rady.
Zatím mi z toho plyne, že když už se do toho bude šahat, bude potřeba udělat jak TČ, tak novou AN, která bude zvládat…
před 12 dny
To se ani nedivím tady máte rozdíl teploty v Aku a na kohoutku kolem 17°C , u TČ je potřeba výměník minimálně 5m2 což…
před 26 dny
LVT 1000 d850 1V s výměníkem V horní části výměník nerez 2,4 m2 - ten používáme pro TUV. V dolní části výměník…
před 26 dny
11 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení