Dobrý den.
Mám rodinný dům, po zateplení podle štítku tepelná ztráta 8 kW, celková roční spotřeba 3 t peletek (topení + TUV)
Kotel Atmos DC18S s hořákem na pelety, 1000 akumulace, všude podlahové topení, TUV výměníkem v Akunádobě.
Podlahové topení se podařilo postavit tak, že ani v -10°C není potřeba topit vodou nad 27°C..
Chtěl bych si pořídit FVE a tepelné čerpadlo. Mám otázky:
- pro vytápění mi stačí extrémně nízká teplota topné vody. Je možné/vhodné pořídit nějaké tepelné čerpadlo vzduch-voda které je nějakým způsobem vhodnější pro takto nízké teploty?
- jaký výkon TČ zvolit? Nepotřebuji nutně pokrýt celoroční výrobu tepla, ale co spíše snížit spotřebu peletek. Uvažuju o TČ s nominálním výkonem 4-5 kW, které by teoreticky mělo pokrýt 80 % potřeby tepla.
- jak na výrobu TUV v letních měsících?
Díky za vaše rady.
Zatím mi z toho plyne, že když už se do toho bude šahat, bude potřeba udělat jak TČ, tak novou AN, která bude zvládat…
před 6 měsíci
To se ani nedivím tady máte rozdíl teploty v Aku a na kohoutku kolem 17°C , u TČ je potřeba výměník minimálně 5m2 což…
před 7 měsíci
LVT 1000 d850 1V s výměníkem V horní části výměník nerez 2,4 m2 - ten používáme pro TUV. V dolní části výměník…
před 7 měsíci
11 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení