Kotel s AKU a jak přesvědčit rodičeHezký den, rodiče 60+ chtějí nový kotel, aby tam pořád nemuseli chodit (starý Viadrus), dům z 90 let. 2 patra, nezatepleno. Nová okna. Ve druhém patře bydlí sestra s manželem. Kotlař spočítal ztrátu na 20 Kw.
Mám tady cenovou nabídku za 160 000 Kč na Blaze Harmony Natural plus (umí regulovat výkon od 7-20 Kw) bez AKU a na 260 000 Kč Blaze Comfort Harmony s Aku 2x1000 litrů.
Já preferuji tu verzi s Aku, ale rodiče nechtějí AKU. Neboť to nikdy neviděli a nemají s tím zkušenost a od známého, že to vydrží 4 hodiny...
Peníze na účtu jsou. Akorát na sestru je to moc. S dotací 80 000 Kč počítáme, ale pořád je to ranec. Plus asi vložkovat komín za 30 000 Kč.
Otec je zvyklí nějak topit - sedí a kouří ve sklepě, ale nevím co bude za pár let. Jak moc bude chodit - jsou tam schody do sklepa. Sestra s manželem to neřeší, jednou za měsíc tam jdou přihodit polínko a teplo mají.
Mám obavu, jak se vybere ta levnější verze, tak to otec bude přetápět nebo podtápět = bude nadávat, že to stálo takový háky a je to na ....
Neřešil někdo výměnu kotle a pak dodatečně nepřidal AKU?
Nějaký tip jak je přesměrovat na tu verzi s AKU.
Díky za zkušenost, rady tipy.