Kotel s AKU a jak přesvědčit rodiče

Rubriky:

Reklama
MS Miroslav Sedlák @miroslav.sedlak před 10 měsíci25.07.2023 19:36:46
Kotel s AKU a jak přesvědčit rodiče

Hezký den, rodiče 60+ chtějí nový kotel, aby tam pořád nemuseli chodit (starý Viadrus), dům z  90 let. 2 patra, nezatepleno. Nová okna. Ve druhém patře bydlí sestra s manželem. Kotlař spočítal ztrátu na 20 Kw.
Mám tady cenovou nabídku za 160 000 Kč na Blaze Harmony Natural plus (umí regulovat výkon od 7-20 Kw) bez AKU a na 260 000 Kč Blaze Comfort Harmony s Aku 2x1000 litrů.

Já preferuji tu verzi s Aku, ale rodiče nechtějí AKU. Neboť to nikdy neviděli a nemají s tím zkušenost a od známého, že to vydrží 4 hodiny...
Peníze na účtu jsou. Akorát na sestru je to moc. S dotací 80 000 Kč počítáme, ale pořád je to ranec. Plus asi vložkovat komín za 30 000 Kč.

Otec je zvyklí nějak topit - sedí a kouří ve sklepě, ale nevím co bude za pár let. Jak moc bude chodit - jsou tam schody do sklepa. Sestra s manželem to neřeší, jednou za měsíc tam jdou přihodit polínko a teplo mají.

Mám obavu, jak se vybere ta levnější verze, tak to otec bude přetápět nebo podtápět = bude nadávat, že to stálo takový háky a je to na ....

Neřešil někdo výměnu kotle a pak dodatečně nepřidal AKU?

Nějaký tip jak je přesměrovat na tu verzi s AKU.

Díky za zkušenost, rady tipy.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

84 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.