Problém na fasádě

Rubriky:

Reklama
DK Dana Kral @dana.kral před 9 měsíci08.08.2023 12:21:48
Problém na fasádě

Dobrý den, chci se obrátit na vás ostatní o radu jako na odborníky. Babička má 17 let starý malý domek, dřevostavbu se stříkanou bílou hrubou fasádu (žádné podrobnosti o typu fasády nevím, firma, která ji tvořila, skončila činnost). Na bílé fasádě (na západní a severní straně) se objevily během cca roka či dvou postupně tmavé fleky, jakési pruhy. Jsou po celé stěně, i v horní části fasády. Hlavně za deště a vlhkého počasí jsou viditelné, za sucha jsou vidět méně, ale vidět jsou. Domnívali jsme se, že se jedná o nějaké biotické napadení, zednická firma zkusila na jednom místě odstranění Savem, Jarem, ale bezvýsledně. Jde mi o to: 1) zjistit, zda nejde o poruchu fasády, což nepředpokládám, ale i to je možné 2) jaký čistič fasád zkusit. S fasádou nikdy žádné problémy nebyly, žádná údržba se neprováděla, ani čištění. Babičce je 79 let, má velmi omezené finanční prostředky, proto hledá co nejúspornější řešení. Máte také tip na nějakou tyč s válečkem či jiným aplikátorem na výšku cca 4 metry, abych, pokud budete radit nějaký výrobek na čištění, mohl babičce fasádu vyčistit? Díval jsem se v OBI, tam nic vhodného neměli, vybral bych někde něco v eshopu,ale nemám praktickou zkušenost, nejsem ani technicky založený. Wapku nemám. Velice děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

23 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.