Dobrý den,
prosím o radu (ideálně srozumitelnou pro laika :-), jak technicky zajistit, aby přebytečná elektřina z FVE mohla být využita po nabití baterií pro nahřívání bojleru, když je bojler přes světelnou část dne blokován distributorem (přes HDO)? Voda se mi pak nahřívá jen v noci z baterií a ne vždy pak jejich kapacita stačí, přitom přes den posílám velké do sítě. Zároveň bych rád zajistil, aby se přes světelnou část dne nahříval bojler jen přetoky a ne ze sítě či baterie, když bude malý výkon FVE.
Dvoutarifní sazba s 8 hod. NT (D26d) je pro mě výhodná (aspoň doufám), protože část roku topím elektrokotlem (instalovaný výkon 8.4 kWp, střídač GW10K-ET (v2); bateriové uložiště 14.2 kWh, na pořízení TČ zatím nemám prostředky).
Děkuji, Fischer
160l ,4 lidi a fve je vyhození peněz. To jsem shazoval ze střechy před 40 léty.(vodní kolektory). Snad se nedožiju…
před více než rokem
A pátý mezi modrým a žlutozeleným vodičem.
před více než rokem
FVE mam dimenzovanou tak, aby pokryla ohrev TUV od kvetna do zari. V techto mesicich nastane situace, kterou…
před více než rokem
29 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení