Přetoky FVE do bojleru blokovaného HDO

Rubriky:

Reklama
LF Lukáš Fischer @lukas.fischer před 9 měsíci25.08.2023 07:56:18
Přetoky FVE do bojleru blokovaného HDO

Dobrý den,
prosím o radu (ideálně srozumitelnou pro laika :-), jak technicky zajistit, aby přebytečná elektřina z FVE mohla být využita po nabití baterií pro nahřívání bojleru, když je bojler přes světelnou část dne blokován distributorem (přes HDO)? Voda se mi pak nahřívá jen v noci z baterií a ne vždy pak jejich kapacita stačí, přitom přes den posílám velké do sítě. Zároveň bych rád zajistil, aby se přes světelnou část dne nahříval bojler jen přetoky a ne ze sítě či baterie, když bude malý výkon FVE.
Dvoutarifní sazba s 8 hod. NT (D26d) je pro mě výhodná (aspoň doufám), protože část roku topím elektrokotlem (instalovaný výkon 8.4 kWp, střídač GW10K-ET (v2); bateriové uložiště 14.2 kWh, na pořízení TČ zatím nemám prostředky).
Děkuji, Fischer

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

29 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.