Dobrý den,
rád bych se poradil ohledně skladby jednoduché podlahy na menší půdě. Jedná se o dům s podkrovím. Nad středovou části domu je půdní prostor cca 8 x 4 m. Stávající "podlaha" této půdičky je momentálně tvořena kleštinami, mezi nimi je umístěna vata, a následně směrem k podkroví parotěs, rastr a sárokarton. Podlaha na půdě tedy není pochozí. Osová vzdálenost mezi kleštinami je 95 cm. Půda by byla využitá jako menší skladovací prostor pouze s občasným přístupem.
Rád bych ještě mírně zlepšil izolaci stropu (v rámci půdy se jedná o podlahu) další vrstvou vaty 10 cm. Finální povrch by byl tvořen OSB deskami.
Můj návrh by bylo zhotovit dvojitý rošt s provětrávanou mezerou:
1. Na kleštiny umístit hranoly 10 x 10 cm ve vzdálenosti 1,2 m (díval jsem se, že vata se prodává v rolích právě 1,2 m)
2. Prostor mezi hranoly vyplnit zmiňovanou vatou.
3. Vytvořit další rošt z latí 6 x 4 cm napříč.
4. Položit OSB desky. U stran nechat mezeru na dilataci.
Jakou zvolit osovou vzdálenost u bodu 3 a tloušťku u OSB desek - netuším. Je na to nějaká norma, nebo nějaký orientační výpočet?
Dává tato skladba smysl? Není tam nějaká zásadní návrhová chyba?
Předem děkuji za názor, rád se poučím.
Musíte si uvědomit, že parozábranu zřejmě nemáte ideální a část par bude procházet do skladby. Pokud dáte jako pochozí…
před 16 dny
OSB desky mají docela vysokou prostupnost pro vodní páry, taky jsem byl trochu překvapený když jsem tu hodnotu koef.…
před 16 dny
Velice Vám děkuji za odpověď. Před časem jsem kdesi četl, že OSB desky v jistých aplikacích nahrazují funkci…
před 17 dny
5 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení