Vzdálené zapínání/vypínání FVEPoptával jsem tu kdysi info o (neexistujícím) sleep mode u Goodwe, jenž snad u některých střídačů jiných výrobců existuje, a důvodem byla snaha nepromrhat cca 200 kWh za noční provoz střídače (nemám baterii, takže v noci nemá střídač co řešit). Teď mám nový důvod, proč mne štve, že nemohu vypínání a zapínání FVE řešit jinak než manuálně: ČEZ Distribuce mi oznámil osmihodinovou odstávku a upozorňuje mne jakožto provozovatele výrobny EE na "povinnost zajistit přerušení dodávky elektřiny do vypnutého úseku distribuční soustavy". Já ale budu mimo ČR! Buď mi bude soused muset shodit/nahodit hlavní rozvaděč na sloupku, nebo bude muset přijet syn (25 km jedna cesta) vypnout/zapnout v zabezpečeném domě střídač. Pakárna.
Chtěl jsem po ČEZu Distribuce, aby si to vypnuli vzdáleně, když to mohli udělat v květnu velkým výrobnám při nadprodukci, odpověď byla "neděláme to". Řekl jsem jim, ať si to přijedou vypnout v rozvaděči, ale prý "mají moc práce". Fascinuje mne na tom i to, že se spoléhají na to, že někdo třeba omylem nenahodí svoji FVE dříve než tu odstávku ukončí...
Vypnout nemanuálně se to dá jen v PV Masteru, i když jen odpojením od gridu, ale tenhle program se nedá spustit z internetu. Neřeší někdo tenhle problém? Nikomu to nevadí?
Upraveno autorem před více než rokem