Vzdálené zapínání/vypínání FVE

Rubriky:

Reklama
ZH Zbyněk Halousek @zby61 před 8 měsíci08.09.2023 17:58:44
Vzdálené zapínání/vypínání FVE

Poptával jsem tu kdysi info o (neexistujícím) sleep mode u Goodwe, jenž snad u některých střídačů jiných výrobců existuje, a důvodem byla snaha nepromrhat cca 200 kWh za noční provoz střídače (nemám baterii, takže v noci nemá střídač co řešit). Teď mám nový důvod, proč mne štve, že nemohu vypínání a zapínání FVE řešit jinak než manuálně: ČEZ Distribuce mi oznámil osmihodinovou odstávku a upozorňuje mne jakožto provozovatele výrobny EE na "povinnost zajistit přerušení dodávky elektřiny do vypnutého úseku distribuční soustavy". Já ale budu mimo ČR! Buď mi bude soused muset shodit/nahodit hlavní rozvaděč na sloupku, nebo bude muset přijet syn (25 km jedna cesta) vypnout/zapnout v zabezpečeném domě střídač. Pakárna.

Chtěl jsem po ČEZu Distribuce, aby si to vypnuli vzdáleně, když to mohli udělat v květnu velkým výrobnám při nadprodukci, odpověď byla "neděláme to". Řekl jsem jim, ať si to přijedou vypnout v rozvaděči, ale prý "mají moc práce". Fascinuje mne na tom i to, že se spoléhají na to, že někdo třeba omylem nenahodí svoji FVE dříve než tu odstávku ukončí...

Vypnout nemanuálně se to dá jen v PV Masteru, i když jen odpojením od gridu, ale tenhle program se nedá spustit z internetu. Neřeší někdo tenhle problém? Nikomu to nevadí?

Upraveno autorem před 8 měsíci
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.