Příčina spálení topné spirály u průtokáče

Rubriky:

PS Alois F @sysgen před 7 měsíci24.10.2023 22:43:09
Příčina spálení topné spirály u průtokáče

Dobrý den,
řeším opakovaný problém s přepálením topné spirály u průtokového ohřívače. Už potřetí během několika měsíců se mi stalo následující:
Osadil jsem přípojku vody nad kuchyňským umyvadlem průtokáčem s dodanou baterií. Instalace proběhla v pořádku, přístroj byl před uvedením do provozu odvzdušněn. Po několika dnech až týdnech každodenního používání (umývání nádobí) začal vždy z přístroje stoupat kouř a přístroj přestal ohřívat. Přístroj však nadále signalizoval ohřev pomocí kontrolky, proto si myslím, že šlo o spálenou spirálu. Vždy vyreklamováno a buď opraveno, nebo vyměněno za jiný přístroj (jiná značka/model).
Vodu čerpáme s vlastní studny pomocí vodárny ("darling"), voda je měkká (<4°dH). Průtok cca 3,5 l/min (přes průtokáč cca 2,15 l/min). Ohřívač měl pokaždé výkon 3,5 kW (kvůli elektroinstalaci) a připojen Schuko zástrčkou. Měl také síto na vstupu vody a údajně ochranu proti přehřátí spirály. Ohřev vody v kuchyni do té doby probíhal přes boiler, bez problémů.
Nevíte, čím by to mohlo být způsobeno? Může to zapříčinit špatná funkce vodárny, či kvalita vody? Jak jsem psal, voda je měkká a bez nečistot. Jediné co jsem si všiml je mírně kolísající průtok, ale ne nijak dramaticky. Přijde mi však nepravděpodobné, že by byla opakovaně chyba na straně výrobku - průtokáče.
Předem děkuji za jakékoliv rady či postřehy.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.