TZB-info - Orientační výpočet komínu -…
Jak zaručit funkčnost spojení kotle, kamen a komína? Kladný výsledek orientačního výpočtu komína popsaného v článku je základním předpokladem. Pro vydání kladné revizní zprávy je bezpodmínečně nutný…
17 let topíme s kotlem Viadrus Hercules U 26 7 článků 27 kW, palivo pouze dřevo, na maximální výstupní teplotu 60°C (termostat ovládající přívod vzduchu máme nastavený na 60°C). Nyní bych tu maximální teplotu chtěl, kvůli pořízení akumulační nádrže, zvýšit na 80°C. Nebude to pro kotel "šok", když je léta zvyklý na těch max 60°C? Nemůže se někde něco povolit, prasknout apod? Díky za všechny názory.
Já topím v Attack SLX, je to ta větší verze s velkou nakládací komorou. Jsem s ním spokojený, 8 let topí bez výměny…
před 11 měsíci
Díky za reakci na můj dotaz. Jak píšete, nakonec jsme se taky rozhodli pro výměnu kotle za dřevoplyn + akumulaci,…
před 11 měsíci
U26 4-čl jsem provozoval jednu sezónu bez a pak několik let s akumulační nádrží a pro kotel to není žádný problém.…
před 11 měsíci
11 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení