Dobrý den,
potřeboval bych poradit. Toto bude 3 rok co vlastním kotel na tuhá paliva Viadrus A3W a nyní jsem se snažil vyzkoušet kotel a připravit jej na další topnou sezónu. Bohužel jsem narazil na problém v podobně nedovírajících se prostředních dvířek. Prvně jsem si myslel, že to může být z důvodu usazenin a nějakých nečistot, takže jsem vše vyčistil, ale problém se nevyřešil. Zkoušel jsem i znovu sestavit keramické vložky uvnitř kotle abych si byl jistý, že problém není v narážení do nich - též nepomohlo. V neposlední řadě jsem zkusil přesroubovat držák, za který se zachytává háček. To pomohlo u vrchních dvířek, u prostředních bohužel bez výsledku. Všiml jsem si též, že je trošku ohlý doleva a tak jsem jej prohodil s tím co byl ve spodních dvířkách, ale nepomohlo. Zní to jako by dvířka do nečeho narážely, ale nedává mi smysl do čeho.
V příloze jsem přidal video, kde jsem problém natočil snad to pomůže s identifikací problému.
Ptám se především zda s tímto nemá někdo nějaké zkušenosti a zda se mu nestalo to samé a neví jak daný problém vyřešit. Jelikož dvířka nejsou úplně dovřená tak úplně netěsní a dým z nich uniká ven. Ještě podotknu, že háček se ani pořádně nezachytí a když ano tak držák spíš ohýbám než bych dvířka zavíral.
Děkuji za vaše rady.
Dobrý večer všem odpovídajícím. Děkuji všem za rady a pomoc. Nakonec měl pan Wolf pravdu a výměna měkkého těsnění…
před 10 měsíci
Když by šňůra nedržela v drážce tak použít toto. https://www.dilynakotle.cz/fermit-lepidlo-na-tesnici-snury_z3773/
před 11 měsíci
Pokud budete mít vzorek a nebo si zjistíte průměr šňůry, tak ji koupíte i v metráži v obchode s kamny a jejich…
před 11 měsíci
10 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení