Odhalené základy přes zimu

Reklama

Rubriky:

Reklama
MZ Michal Zemek @michal.zemek před 6 měsíci08.11.2023 20:59:11
Odhalené základy přes zimu

Dobrý den, na podzim jsme stihli udělat základovou desku klasicky založenou na pasech a na jaře pokračujeme hrubou stavbou. Základy jsou hluboké 0,5 m a podloží je dle hydrogeologického průzkumu jílovito-písčité hlíny o pevné až tuhé konzistenci bez spodní vody.

Základové pasy jsou svrchu zčásti (šíře 15-25 cm) odhaleny, můžu to tak nechat na zimu? Nebo raději přihrnout k ZB na základech zeminu, aby bylo dno základů v hloubce 80-100 cm? Ztracené bednění se bude pak zateplovat, takže by se zásyp musel odkopávat.

Skladba:
- pasy š 0,6 m x h 0,5 m, zalité beton C16/20
- 2 a 4 řady ztraceného bednění ZB30 (kaskáda ve svahu), armované výztuží R10 (2 svislé pruty na chem. kotvu v každém ZB, 2 vodorovné pruty v každé řadě) , zalité betonem C20/25
- mezizákladový prostor je rostlý terén a v jedné časti navezená a řádně zhutněná hlína ze srovnání pozemku, na tom cca 15 cm zhutněný štěrk 16/32 (odvetráni radonu)
- deska 15 cm, armovaná kari 150 x 150 R6, zalitá betonem C20/25

Podloži dle hydrogeologického průzkumu: Pod svrchním horizontem humózních hlín o mocnosti do 0,4 m se vyskytují jílovito-písčité
hlíny o pevné až tuhé konzistenci ověřené do hloubkové úrovně cca 4,0 m p.t.. Hladina ustálené podzemní vody cca 10-15 m p.t. .

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.