Vytápění garáže plynovým topidlem

Rubriky:

Reklama
DK Daniel Kovalik @daniel.kovalik před 6 měsíci12.11.2023 20:23:24
Vytápění garáže plynovým topidlem

Zdravím, měl bych dotaz co se týká vytápění garáže plynovým dělem - viz např: https://www.smnaradi.cz/plynova-topidla-…

Mám garáž cca 150m2 ve starém objektu, cihlové stěny cca 60cm tlusté, obložené sadrokartonem (bez vaty). Garáž je přepůlená přičkou a v půlce mám dílnu a půlka slouží jako garáž na auta. Můj dotaz zní, je nějaký problém topit tam tímto přístrojem? s tím že přívod vzduchu do topidla by byl skrz dělící přičku a nasával tak vzduch z části, kde jsou auta a lidi se nepohybují (na konci jsou samozřejmě garážová vrata kteréma jsem případně schopný vymenit rychle vzduch v té části) a foukal tento vzduch do části, kde mám dílnu abych tam ohřál vzduch na cca 16-19°C? Jde mi o nějaké dlouhodobé topení především přes zimu když tam zrovna budu něco dělat třeba 6-8h přes den. V dílně mám 2 průduchy cca 40x40 které vedou na půdu a samozřejmě je to starý barák takže to není utěsněné 100% i v části kde jsou uskladněná auta.

Z mého pohledu tím že nespaluji kyslík z místnosti ve které se budu pohybovat tak mi přijde že to je asi nejlepší a nejefektivnější řešení s ohledem na provoz topení, přemýšlel jsem nad naftovým dělem s oddělenou spalovací komorou, ale tam jsou náklady na provoz tak 2-3x vyšší než tady u toho plynového které můžu krmit lpg.

Hlídač na CO už mám nainstalovaný.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.