Dobrý den, obracím se na vás s dotazem:
v bytovém panelovém domě máme tzv, zádveří (vstup do budovy, schody nahoru a dveře na chodbu domu). Nad tímto prostorem (stropem) je pokoj bytové jednotky.
Prostor tohoto zádveří je zateplený materiálem mě neznámého (dle zvuku polystyrén) o tloušťce 5cm (boční zdi a strop). Majitel bytové jednotky nad tímto vchodem, si stěžuje že mu vzniká plíseň na podlaze v pokoji nad tímto zádveřím. Požádal mě zda by se dal tento strop zateplit. Zjistil jsem že strop je zateplen 5cm tlustým materiálem ale neznámo kdy dělané (berme v potaz stáří určitě 15+ let).
Můj dotaz zní, zda by mělo nějaký pozitivní efekt sundat toto staré zateplení a dát tam nové, třeba 10cm? Jedná se o prostor stropu 30m2.
Jde mi o to, aby tato práce nebyla ve výsledku zbytečná. Jedná se o chodbu bez vytápění.
Případně zda nevíte na koho se obrátit (město Otrokovice), kdo by řešil odborně takovou problematiku. Firma mi sice zateplení provede ale potřebuji aby to řešilo problém a nevyhodili se peníze jen tak do koše.
Děkuji předem za názory.
S pozdrave, Král.
Dobrý den, teplotu prostoru začnu sledovat, například včera 15°, ale je docela teplo venku, uvidíme jak začnou mrazy.…
před 9 měsíci
Beru to tak, že zádveří není vytápěné, ale střídavě do něj vniká chlad při vstupu lidí do domu, nebo relativní teplo…
před 9 měsíci
Celý prostor onoho zádvěří je zateplen, strop, boční zdi, sokly. Právě proto váhám zda přidání větší tloušťky na onen…
před 9 měsíci
6 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení