Zdravím,budu se snažit zde napsat stručně svuj problem abychom se pochopili.Kotel máme 3 roky a nikdy nebyl problém.Sice to trva chvíli než se roztopí ale to není problém.Ted v neděli jsem zatopil jako vždy a když jsem pak šel přiložit večer (po 2 přiloženích během dne) najednou na pecu 70 stupnu a radiatory témeř studene.Ráno již cca 90 a studené.Normálně když topím trvá mi cca 2-3 hod. než na kotli dosáhnu 60 stupnu ted je tam za pul hodiny 60-70(na teploměru) a také se začína zavírat regulátor tahu(ten řetízek) který mám nastaven na nějakých 65 stupnu.Trubka co jde od kotle s teplou vodou je horká a po chvíli se dělí do prava a leva.V pravo je trubka tenčí a napájí jen 2 radiátory (přízemí a patro) tahle pravá strana je horká. NICMÉNĚ v tom dělení tak trubka do leva je studená... tzn.cely barak je proste studeny krom tech 2 radiátoru z té pravé strany. Takže bych rád Vaše názory,zdali muže byt nějakým zpusobem ucpána ta levá strana trubky přestože je dost tlusta....Ale expanzka je otevřena a je dost zanesena,nebo žeby byli vadné jak čidlo od teploměru tak čidlo od regulatoru tahu co ovlada klapu ? nevím totiž,jak tyhle 2 čidla fungujou zdali se nějak vážou nasebe nebo by každe mělo mít čidlo sve a řidit se jakoby podle ''sebe'' kotlem. A tím padem nějak jsou špatne obě čidla a proste ukazujou nesmysly.Ale zase žeby jedna strana byla takhle horka a druha vubec,ja opravdu už nevím...čerpadlo nemáme,ale za cele 3 roky v tomhle problém nebyl.A když zapnu kotel na plyn kond. tak ten to prožene a topí to všude.Takže tak,Nevím zda to někdo pochopí snad ano,budu rád za každý nápad.Díky
Ted je exp otevřena a pokud bychom v budoucnu dávali čerpadlo exp ponecháme nejspíš otevřenou.Zajímalo mě jen zdali to…
před 7 měsíci
Tlaková ex. nádoba se dává na zpátečku a otevřená na stoupačku ona potom zároveň slouží jako odvzdušňovací ventil pro…
před 7 měsíci
Zdravím všechny po delší pauze.Zatím jsem topil vzhledem k teplemu počasí občasně nebo jen 2-3 dny,zatím je to asi…
před 8 měsíci
111 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení