Viadrus U22 Economy prosím o radu

Rubriky:

Reklama
OJ Ondra J @ondra.j před 4 měsíci10.01.2024 19:38:40
Viadrus U22 Economy prosím o radu

Zdravím,budu se snažit zde napsat stručně svuj problem abychom se pochopili.Kotel máme 3 roky a nikdy nebyl problém.Sice to trva chvíli než se roztopí ale to není problém.Ted v neděli jsem zatopil jako vždy a když jsem pak šel přiložit večer (po 2 přiloženích během dne) najednou na pecu 70 stupnu a radiatory témeř studene.Ráno již cca 90 a studené.Normálně když topím trvá mi cca 2-3 hod. než na kotli dosáhnu 60 stupnu ted je tam za pul hodiny 60-70(na teploměru) a také se začína zavírat regulátor tahu(ten řetízek) který mám nastaven na nějakých 65 stupnu.Trubka co jde od kotle s teplou vodou je horká a po chvíli se dělí do prava a leva.V pravo je trubka tenčí a napájí jen 2 radiátory (přízemí a patro) tahle pravá strana je horká. NICMÉNĚ v tom dělení tak trubka do leva je studená... tzn.cely barak je proste studeny krom tech 2 radiátoru z té pravé strany. Takže bych rád Vaše názory,zdali muže byt nějakým zpusobem ucpána ta levá strana trubky přestože je dost tlusta....Ale expanzka je otevřena a je dost zanesena,nebo žeby byli vadné jak čidlo od teploměru tak čidlo od regulatoru tahu co ovlada klapu ? nevím totiž,jak tyhle 2 čidla fungujou zdali se nějak vážou nasebe nebo by každe mělo mít čidlo sve a řidit se jakoby podle ''sebe'' kotlem. A tím padem nějak jsou špatne obě čidla a proste ukazujou nesmysly.Ale zase žeby jedna strana byla takhle horka a druha vubec,ja opravdu už nevím...čerpadlo nemáme,ale za cele 3 roky v tomhle problém nebyl.A když zapnu kotel na plyn kond. tak ten to prožene a topí to všude.Takže tak,Nevím zda to někdo pochopí snad ano,budu rád za každý nápad.Díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

111 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.