Viadrus A3W - havarijní hasicí zařízeníDobrý večer,
bohužel mě dnes potkal problém s prohořením paliva a spustil se protipožární ventil, který vše vytopil. Což o to, vše jsem demontoval, vyčistil a znovu smontoval.
Zprvu mi nechtěl rozběhnout ventilátor, ale po menší pomoci ručně se rozběhl a už běží - jen trošku hučí, každopádně je funkční.
A teď k problému.
Ventil mi stále pouští studenou vodu do systému a hasí i když není co. Na ventilu jsem našel červené "tlačítko", které jsem stiskl a slyšel jsem cvaknutí, každopádně ventil stále pouští vodu.. Musel jsem tedy přívod vody vypnout a topit zatím bez ventilu a chodit pravidelně kontrolovat kotel což jsem si dost nejistý a celkem se bojím.
Také je mi divné, že jednotka nehlásila absolutně žádnou vodu. Podavač běžel dál, všude takla voda a ventilátor stál neb se zasekl kvůli nečistotám, které se do něj dostaly a vodě.
Nevíte co s tím? Bude potřeba ventil vyměnit, nebo dělám něco špatně? Teplota podavače byla 7°C a ventil stále pouštěl vodu..
Jedná se o ventil: BVTS
V dokumentaci jsem se dočetl:
"Funkce havarijního hasicího zařízení:
Dojde-li k prohoření paliva do podavače (teplota na podavači dosáhne 95 °C), ventil BVTS nebo TS 130 nebo
STS 20 otevře přívod studené vody do násypky a dojde k uhašení hořícího paliva a po poklesu teploty na
čidle o 6 °C zastavení přívodu vody. Poté je nutné demontovat motor s šnekovou hřídelí a nerezovou vložkou
a provést vyčištění. Následně proveďte zpětnou montáž. Zkontrolujte, zda ventil nepouští i nadále studenou
vodu do zásobníku, v případě že ano ventil vyměňte."
Jak se případně takový ventil mění? Stačí demontovat původní a namontovat nový?
Nebo je problém možné řešit bez výměny?
Též jsem si všiml, sekce "Bezpečnostní termostat", kde se píše o nějakém terčíku, který jsem však nedokázal najít, avšak nepředpokládám, že by se neustále spuštěný ventil týkal tohoto termostatu.
Velice děkuji za rady!