Ahoj, predem se omlouvam za hloupy dotaz, ale snazim se ladit ekvitermni regulaci (kotel Geminox THR 2-17c a Siemens QAA75) a neni mi jasne, jaka je jednotka posunu topne krivky nahoru / dolu (nebo mozna dokonce doleva / doprava)? U strmosti je v navodu QAA na str. 62 obrazek, diky kteremu (pokud teda odpovida realite) mam docela dobrou predstavu jaka bude teplota vody pri jake zadane hodnote a venkovni teplote. Napr. venku nula, krivka 1, rovna se 40 stupnu voda. U posunu ale netusim, tzn. kdyz zadam napr. hodnotu -0.5 tak o kolik se dana krivka posune dolu (nebo doprava?) - o pul stupne celsia, o pul ctverecku ktery odpovida 10 stupnum Celsia, atd? Stejny dotaz mam u pozadovane teploty, jestli dobre chapu poznamku nad grafem strmosti (nejsem si jisty vyznamem predlozky "od") tak tento plati pri pozadavku 20°, opet priklad dam-li 21° tak o kolik ceho a kam se moje krivka posune? Diky predem za vysvetleni.
Nevíme nic o TZ Vašeho domu. Kotel má nějaký modulační rozsah. Momenátně se oteplilo a pokud je aktuálí ztráta pod…
Ano, tak to myslím, vypnout a čím více schládne voda tím lépe. To jak schládne záleží jak teplá natekla. Neznám…
Řešíte zbytečnosti. Je to tak, že buď ovládáte posun křivky někde v menu a pak posun o 1C znamená posun křivky o 1C.…
Diference 15°C je poplatná snaze výrobce vyjít vstříc největšímu odběrateli kotlů (montuje se tam ročně 1,65 mil ) a…
před 7 měsíci
To asi bude ono. Jen připomenu, já ten kotel neznám, jen vím, že se to tak obecně dělá. V každém případě je to pro…
před 7 měsíci
Ano, tak to myslím, vypnout a čím více schládne voda tím lépe. To jak schládne záleží jak teplá natekla. Neznám…
před 7 měsíci
87 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení