Korekce topné křivky - jednotka?

Rubriky:

Reklama
PT Pavel T. @pavel.t před 3 měsíci25.01.2024 16:30:42
Korekce topné křivky - jednotka?

Ahoj, predem se omlouvam za hloupy dotaz, ale snazim se ladit ekvitermni regulaci (kotel Geminox THR 2-17c a Siemens QAA75) a neni mi jasne, jaka je jednotka posunu topne krivky nahoru / dolu (nebo mozna dokonce doleva / doprava)? U strmosti je v navodu QAA na str. 62 obrazek, diky kteremu (pokud teda odpovida realite) mam docela dobrou predstavu jaka bude teplota vody pri jake zadane hodnote a venkovni teplote. Napr. venku nula, krivka 1, rovna se 40 stupnu voda. U posunu ale netusim, tzn. kdyz zadam napr. hodnotu -0.5 tak o kolik se dana krivka posune dolu (nebo doprava?) - o pul stupne celsia, o pul ctverecku ktery odpovida 10 stupnum Celsia, atd? Stejny dotaz mam u pozadovane teploty, jestli dobre chapu poznamku nad grafem strmosti (nejsem si jisty vyznamem predlozky "od") tak tento plati pri pozadavku 20°, opet priklad dam-li 21° tak o kolik ceho a kam se moje krivka posune? Diky predem za vysvetleni.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

87 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.