Dvě oběhová čerpadla v obvodu TUV - problém?

Rubriky:

Reklama
JZ Jiri ZUJIC @jiri.zujic před 3 měsíci04.02.2024 08:59:21
Dvě oběhová čerpadla v obvodu TUV - problém?

Dobrý den, mám na chalupě malý okruh TUV s primárním zdrojem topné vody z krbových kamen s vlastním oběhovým čerpadlem. V záloze je 6kW kotel Protherm, který má též svoje čerpadlo. Na noc nastavuji systém tak, že elektrokotel zabere při poklesu teploty otopné vody na nějakou hodnotu. Tedy v systému jedou dvě čerpadla najednou. Dnes v noci totální přetopení, přetlakový ventil dělal svou práci, vše dobře dopadlo. Ale nevím co se stalo. Před časem topenář prováděl úpravu trubek a přesunutí expanzky a já nevím jestli náhodou nejedou čerpadla proti sobě. I když je fakt, že to běží už rok nebo dva jak má. jediný problém, který jsem tu těsně předtím řešil je malý tlak v expanzní nádobě krbových kamen. Vůbec nevím kde by mohla být chyba. Má někdo nápad? Děkuji za rady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.