Problém s kotlem Slokov variant sl27-3

Rubriky:

Reklama
IG Igi @igi před 2 měsíci11.02.2024 10:39:39
Problém s kotlem Slokov variant sl27-3

Dobrý den, mám kotel Slokov variant sl27-3. Rok výroby kotle je 2014 a já v něm topím 3. sezónu. Mám problém že při topení mi kotel "plive" kouř zpátky přes přívody vzduchu a již 3. sezónu nemohu přijít na příčinu, přijde mi že oheň v kotli občas zhasne plamen a pak se vznítí spaliny od žhavého uhlí, zkoušel jsem roztápět různými způsoby, upravovat přívody vzduchu různými způsoby a problém nemůžu odstranit, jediné co jsem vypozoroval že když roztopím zprudka tak je problém intenzivnější a že je "exploze" schopná nadzvednout klapku na primární vzduch a když roztopím pomalu tak jen lehce "plive" přes otvory pro sekundární vzduch, za 10 min. mám kotelnu celou zakouřenou. Když se kotel rozjede a hoří stabilně tak se to zlepší a z poloviny případů jede dobře. Vzduch si myslím že mám správně protože z komína nejde téméř žádný dým, je pouze vidět vlnění vzduchu. Komín čistím před sezónou a pak každé 2 měsíce v sezóně, kotel čistím téměř každou neděli. Topím hnědým uhlím Bílina ořech 1. Z kotle je výstup do komína 160mm, průměr komínu je 200mm a délka komínu 9m. Komín je vyvložkovaný cca před 5 lety. Budu rád za každou radu, původně jsem chtěl kotel ihned vyměnit, ale postupem času jsem si na něj zvykl a jsem s ním celkem spokojený, jen potřebuji odstranit tento problém. Natočil jsem video co dělá kotel a co jde z komína. Předem děkuji za každou radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.