TZB-info - Co byste měli znát před…
Kolik elektřiny vyrobí fotovoltaický panel? K čemu je u fotovoltaiky střídač? Kdy se vám domácí elektrárna nevyplatí? A jak dlouho trvá instalace? Tyto a mnoho dalších praktických otázek vám…
Dobrý den,
máte někdo vlastní zkušenost nebo informace o této firmě?
vitasolar.cz
Líbí se mi počet cyklů akumulátoru (běžně 4-6 tisíc).
Nic jsem o firmě nenašel. Datum vzniku je 2010, takže to nejsou žádní nováčci. Jen mě trochu děsí jejich účetní uzávěrka se ziskem cca 12 tisíc. https://or.justice.cz/ias/ui/vypis-sl-de…
Pokud by nikdo neměl reference, tak by mě zajímal názor na použité značky panelů a akumulátoru:
solární panely mono SUNTECH 545 Wp half cell (mají záruku 25 let na pokles výkonu a 12 let na mechanické poškození)
akumulátor SMILE-HV-T10 8.2 kWh modular (STORION T10 má záruku na baterie 10 let)
asymetrický tří fázový hybridní měnič o výkonu 10.000 W (maximální instalovaný výkon 16.000 W)
K baterii uvádějí: vysoký počet nabíjecích cyklů - 10.000 cyklů při 90 % využití baterie(jaro-podzim). Světový standart u LIFEPO4 baterií je dnes minimálně 8.000 - 10.000 cyklů, počet cyklů je základní parametr který hovoří o životnosti baterie.
Jako výhody uvádějí například:
využitelnost baterie - jaro-podzim 90 %, zima 70-80 %(podle stavu nabití) - instalovaná kapacita baterie není využitelná, jestliže mám instalovanou kapacitu u našeho řešení 8,2 kWh je využitelná kapacita 7,4 kWh, u jiných baterií například PYLONTECH je již od výroby maximální využitelná kapacita 80-70 %(dáno zárukou výrobce), tzn. pokud máte instalovanou kapacitu 9 kWh, je využitelná kapacita 6,3 kWh. S takovouto kapacitou baterii ucyklujete.
díky dálkové správě se jednou za rok provádí update BMS a EMS v závislosti na aktuálním SOC(stavu nabití) baterie, což má zásadní vliv na životnost uložiště - skládaným systémům takto dělat update nelze
budoucí rozšířitelnost systému - FV panely až do 16 kWp, kapacita baterie 50 kWH!!!( skládané systémy je již po roce problém doplnit - různé napětí na článcích)
prosumer function - momentálně v ČR nedostupná funkce, nicméně se zapracovává do legislativy(cca 2022), ALPHA ESS je v tomto nadčasová, budete moct obchodovat s el. energií. V systému je osazeno PLC(malý průmyslový počítač), které ovládá vybíjení a nabíjení baterie(neplést s BMS) a budete se tak moci účastnit tzv. "chytrých sítí"
peak shaving - vyhlazení odběrových špiček
Děkuji za informace.
13 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení