Mám zhotovenou od firmy fve 10kw s akumulací. Nyní se už nachází ve stádiu, že je zapojena, ale ještě není vyřízeno připojení, poněvadž někde v kanceláři zapomněli podat žádost a stále se to vleče. Jelikož je teď pořád slunečno, tak i přes to, že je to nelegální ji mám tendenci občas zapnout. Vše funguje tak jak má, ale i když jsou přetoky do sítě staženy na nulu, tak na wattrouteru (sdm630 v2) pomalu nějaké waty naskakují. Za den to může udělat klidně i kw. Kdybych měl od distributora nějaký novější elektroměr, tak si to zapnout asi netroufnu, ale máme ještě starý model s kotoučema, takže tam žádné upozornění, že je přetok nehrozí.
Mne by spíš zajímalo, pokud bude někdo z distribuce v budoucnu měnit v ER elektroměr za 4Q, a náhodou si všimne na wattrouteru, který je hned vedle ER, že je tam namotáno několik kw zpět do sítě , jestli mi z toho hrozí nějaký postih (jestli z tohoto údaje mohou vycházet), když to vlastně není jejich cejchované a plombované měřidlo, ale jenom wattrouter, který je součástí FVE. Ještě mne napadlo vynulovat v něm ten údaj o celkovém přetoku, ale to u tohoto typu asi nelze, nebo jsem na to zatím ještě nepřišel. Některé údaje smazat jdou, ale tento celkový asi bohužel.
Ještě bych měl jeden dotaz ohledně střídače solax 10kW X3 G4. Jde o to, že pokud v rozšířeném menu nastavím nulové…
před 2 dny
Takže, pokud se řeší neoprávněná dodávka do sítě, jedinný článek v chalupě, který to může oficiálně dokázat je jejich…
před 2 dny
V rámci stavby FVE realizační firma samozřejmě musí vyzkoušet všechny funkce včetně přetoku do sítě. Byl bych v klidu,…
před 2 dny
5 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení