Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den,
chci se jen zeptat zkušenějších - bydlím v panelovém domě, nad sebou mám hlučné sousedy, kteří si zrekonstruovali podlahy, ale řekl bych, že neodborně. V chodbě a kuchyni mají dlažbu, která velmi ochotně přenáší všechny rány, pády věcí, vrzání. Ve zbytku bytu mají plovoucí podlahy, přesněji 2mm mirelonu a na tom krytinu plovoucí podlahy (tuším tloušťky 6mm). Ani nedodrželi pravidlo nějakých mezer mezi podlahou a stěnou (mají to nacpané od stěny ke stěně, podlaha nemá vesměs žádný prostor na roztahování).
Problém je aktuálně v tom, že po jejich rekonstrukci došlo akusticky k naprostému "propojení" bytů, kdy my slyšíme každé jejich slovo (a oni naše), rány, chůzi, ... i když spadne špendlík či naušnice. Dokud měli lina a koberce, tak jsme v podstatě nevěděli, že nad námi někdo bydlí (žiju zde přes 30 let).
Domluva s nimi není žádná, naopak se mi vysmívají a hluk dělají stále (řekl bych, že často i záměrně). Ku jejich smůle, mám na stropě asi 8 let starý ventilátor, který začal maličko bručet (u nás neslyšitelně, u nich prý vibrace k nevydržení). Takže jsme se domluvili, že my nebudeme pouštět ventilátor a oni nebudou dupat. Asi se snaží, ale prostě slyšíme úplně všechno a rozhodně ne potichu, že by se to dalo ignorovat.
Řeším tedy - má smysl udělat akustické podhledy? Je šance, že to nějak sníží přenos hluku od stropu? Je mi jasné, že se to přenáší i stěnami, takže úplná izolace tímto způsobem nebude, ale kdyby to bylo alespoň o polovinu hluku, tak bych o tom uvažoval. Stěny izolovat nechci, protože jejich chybou nebudu investovat 100+ tisíc za odhlučnění, to už bych raději třeba řešil s hygienou nějaké měření a pak to předal třeba na soud (pokud by měření dopadla v jejich neprospěch).
Děkuji za případné rady a názory.
Samozřejmě, já neřeším, jestli je to dítě, opice nebo stádo slonů (i když velmi často přemýšlím, co tam vlastně mají).…
před 2 roky
Citim s vami, musi to byt neprijemne. Ale musim vas zklamat. Divoka vnucka na hlidani rozhodne neni proti obcanskemu…
před 2 roky
Já se v paneláku narodil, tak že jsem na to místo a prostředí zvyklý. Všichni se tu známe, vycházíme si vstříc,…
před 2 roky
10 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení